La cât e meciul?

Conţine PAMFLET

Şi-un pamflet/ Balada cazului din Post

Înainte de a începe dorim să vă aducem la cunoştinţă faptul că textul este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Totodată dorim să ştiţi că orice asemănare cu persoanele reale este pur întâmplătoare şi nevinovată.

Patronul tăcea
Sentinţ-aştepta
Preparatorul (se) plângea
Forul cugeta.

Orele trec. Biroul nu este nici pe departe oval, iar informaţiile din timpul şedinţei oficialilor fotbalului sunt din ce în ce mai interesante.

-(un nume de reporter), ai legătura!
-Bună seara, doamnelor şi domnilor care încă nu aţi adormit! Transmitem în direct, evident că de la faţa locului, momentul în care un angajat duce o valiză (în mintea reporterului: "sigur nu prezint alt caz????) în sala de şedinţe. Obiectul este de culoare roş-albastră (asta înseamnă că nu va fi o decizie imparţială) şi este greu. Deşi nu l-am atins. Mai bine spus cu.. cu.. greutate.

Şedinţa se prelungea
Reporterul prezenta
Oile lapte "dădea"
Fiara se temea.

-Da?
-Da?
-Crezi tu că...?
-E sigură treaba... zice şi la ziar!
-La care?
-La ăla de l-am luat azi!
-A, păi atunci e sigur.
-Da!
-Da?

(acelaşi nume de reporter), ai din nou legătura!
-Revenim, din nou sau iarăşi (depinzând de orele state în picioare - adică cu capul în jos???) în faţa uşilor între-deschise, pentru că, incredibil, dar adevărat, aerul condiţionat nu mai funcţionează. Nu pentru că s-ar fi stricat, aici este interesant, ci pentru că a fost oprit. Iată ce întâmplare. Dacă acum câţiva ani, în România, se stingea lumina pe stadion, iată că acum, când se decide un caz de-o importanţă extraordinară, aerul condiţionat este oprit mişeleşte.

Aerul i se tăia
Bila pe negru pica
Conturile se "golea"
Dimineaţa, pac, sosea

(acelaşi nume de reporter), ai din nou legătura!
-Într-adevăr, suntem din nou în legătură. Informaţiile rămân secrete pentru moment, dar ceea ce vă putem spune este că astăzi suntem în data de 23 februarie, iar mâine este Dragobetele. Cam acestea au fost ultimele informaţii de lângă uşa după care cei 34 de membri ai comisiei discută problema românească.

Telefoanele suna
Viteziştii nu "juca"
Publicul vocifera
Bila tot pe negru ajungea

Întrerupem programul pentru o informaţie de ultimă oră:
(bine-cunoscutul reporter), ai legătura!
-Iată o răsturnare extraordinară de situaţie. În spatele uşilor parţial deschise nu se afla de fapt nimeni. Ceea ce este îmbucurător este că am păşit înauntru, iar scaunele erau aşezate în formă de "S"....

"S" de la SFÂRŞIT!

1 comentarii:

Anonim spunea...

:))) iubirea iti da inspiratie. Stiam eu :P

Trimiteți un comentariu

Ultimele comentarii

Arhivă