La cât e meciul?

Conţine PAMFLET

Părere/ Cere-ţi scuze, Mureşane!

"Gigi Becali a băgat în mocirlă fotbalul românesc", a declarat Iuliu Muresan, preşedintele lui CFR Cluj.
La prima vedere îi putem da dreptate. Ne gândim la povestea valizei, la stenograme, la toţi jucătorii care au plecat pe uşa din dos a Stelei din cauza lui.
Ne gândim la Hagi sau Dorinel Munteanu. La toate "războaiele" avute până acum.

E clar, Gigi Becali a greşit enorm. A încălcat, de multe ori, orice principiu moral şi a strivit demnitatea multor oameni.
Dar de aici, pâna la a declara că a băgat în mocirlă fotbalul românesc, e cale lungă.

Domnule Mureşan, uitaţi-vă puţin peste statistica ultimilor ani ai fotbalului românesc.
Calificarea după 12 ani în primăvara Cupei Uefa, cea după 10 ani in grupele UCL, jucătorii nevânduţi pentru a face performanţă, model preluat şi de celelate echipe româneşti.
Înlăturarea unei mari parţi din meciurile strategice cu care ne obişnuisem. Exemplele cele mai bune sunt meciurile Stelei cu Gloria Buzău din ultimele două sezoane.

Gigi Becali este unul dintre cei mai antipatici români. Pe toate planurile. Politic, monden, fotbalistic. Asta o ştim cu toţii. Dar în niciun caz nu este cel care a băgat în mocirlă fotbalul românesc. NU! Este, poate, cel care l-a scos de acolo în urmă cu 5 ani, dar care acum, învăluit de aerul supremaţiei totale, ar da orice pentru a fi în frunte mereu. El şi Steaua.

Poate şi dumneavoastră, domnule Mureşan, ştiţi cum este această senzaţie. Cu siguranţă v-a încercat măcar pentru o clipă când era să pierdeţi pe ultima sută de metri un titlu la care aţi trudit din greu.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Ultimele comentarii

Arhivă