La cât e meciul?

Conţine PAMFLET

Balada cazului din Post (II) - Episodul oilor

Înainte de a începe dorim să vă aducem la cunoştinţă faptul că textul este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Totodată dorim să ştiţi că orice asemănare cu persoanele reale este pur întâmplătoare şi nevinovată.

Vântul păru-l mângâia,
Bilele rostogolea,
Zarurile arunca,
Întrebarea pregătea.

Deodată, venind parcă dintr-alt film, se arată la Orizont o excelentă oprtunitate. Atmosfera este destul de încărcată din moment ce părţile se apropie una de cealaltă, dar nu se cunosc reciproc. Fiecare mişcare a celuilalt li se părea suspectă pe măsură ce clepsidra scurgea timpul până la momentul întâlnirii.

Pentru mai multe detalii l-am trimis la faţa locului pe corespondentul nostru special care ne va oferi mai multe detalii:
-Am preluat, ca de obicei, legătura. Dragi microbişti, ne aflăm în faţa unui eveniment de-a dreptul nemaiîntâlnit. Totuşi, pentru a vă familiariza cu acest caz, haideţi să facem o scurtă recapitulare...

  • [...] Auzind de o posibilă ţintă, omul nostru de afaceri pleacă glonţ în direcţia locului stabilit. Aici, cu mai puţin de 5 minute înaintea orei stabilite, nu se aflau decât câteva borduri desprinse de trotuar, semn că o bătălie tocmai ce-avusese loc. Sumele despre care se vorbise nu-i dădeau pace. Afaceristul nostru se simţea într-o zi bună, hotărât să nu se uite la câteva zerouri când vine vorba de sumă, dar ceva îl neliniştea. Zvonurile nu s-au adeverit niciodată, ba, de multe ori, fiind chiar infirmate. Orologiul bate ora aleasă.
- Aşadar, stimaţi privitori, ne-am adunat aici, mai mult eu decât ei, pentru a fi martorii unei înţelegeri sau, după posibilităţi, a unei neînţelegeri ruptă parcă din.. analele cinematografiei hollywoodiene. În scaunul (imposibil de observat dacă este stropit cu aur sau măcar argint) din dreapta se află gazda noastră. În faţa sa, la distanţă de maximum doi, hai trei, miei, se regăseşte afaceristul nostru.

La afaceri se trecea
Sumele se "rotunjea"
Obrajii se "înroşea"
Preţul se negocia.

  • [...] Căldura părea duşmanul amândurora. Sudoarea le cădea (pic, poc) uşor pe faţă şi se scurgea pe gulerele cămeşilor cu nasturi din cristalele ale căror valoare nu depăşea suma celor două butoane, pe fiecare mânecă, ale costumelor celor doi intelecutori.
- Doamnelor şi domnişoarelor şi.. să nu mai pierdem vremea. Omul de afaceri, potent din punctul de vedere al doamnelor.. cu care a mai făcut afaceri, este dispus să ofere nu mai puţin de 40-50, poate chiar şi mai mult, de milioane de coco (limbajul reporterului este scuzabil: trecuse de mult ora la care copii îşi spuseră rugăciunea, iar acest program se poate vedea fără acordul părinţilor ai căror copii au adormit). Totuşi, pare-se că oferta va fi respinsă, din moment ce afaceristul misterios s-a ridicat nervos de pe scaun şi a părăsit locaţia.

Ofertanţii-s dispăruţi
Banii pulbere-s făcuţi
Spectatorii, pac, sunt muţi
Mintea trebuie să o ascuţi

- Stăm în aceste momente de vorbă cu gazda acestui eveniment. Din moment ce aţi refuzat o asemenea ofertă, ce oare v-ar putea face să vă daţi acordul de vânzare?
- Şasă (n.r. 6) oi!

1 comentarii:

Anonim spunea...

:)) dragosteeeea :-"

Trimiteți un comentariu

Ultimele comentarii

Arhivă