La cât e meciul?

Conţine PAMFLET

JURNAL DE LIGĂ: O nouă rezervă de trei puncte în Ghencea

Formaţia antrenată de Marius Lăcătuş, Steaua Bucureşti, a învins, vineri, cu scorul de 1-0, gruparea croată Hajduk Split. Victoria roş-albaştrilor a fost adusă de Ricardo Pedriel, atacantul bolivian reuşind să înscrie în minutul 81 cu o frumoasă lovitură de cap.

STEAUA: Zapata şi Pedriel, evidenţiaţii meciului cu Hajduk

Chiar dacă în partida precedentă, cu Slovan Bratislava, portarul columbian a gafat impardonabil, în jocul de vineri, cu croaţii de la Hajduk Split, Robinson Zapata a avut o evoluţie excelentă. Sud-americanul a început partida ca titular, reuşind să împiedice două goluri ca şi făcute. Prima dată şi-a arătat clasa într-un duel de unu la unu cu un atacant advers, reuşind să-l blocheze pe croat, pentru ca mai apoi Zapata să aibă o paradă extraordinară, respingând o minge plasată foarte bine.

Prima ocazie de gol a steliştilor a sosit după 26 minute de joc, atunci când Kapetanos a şutat direct în portarul celor de la Hajduc după un contraatac reuşit. Şi Dayro Moreno a încercat să iasă în evidenţă, dar şutul său, din lovitură liberă de la 30 de metri, a fost respins în corner de goalkeeperul croat.

La pauză, Marius Lăcătuş face doar trei modificări. Intră Lovin în locul accidentatului Ovidiu Petre, Szekely în locul lui Semedo şi Cernea, între buturile steliste, în schimbul lui Zapata.

Jocul steliştilor nu se îmbunătăţeşte, roş-albaştrii suferind vizibil la construcţie, dar având mari scăpări şi în defensivă. Totuşi, onoarea echipei din Ghencea a fost salvată, cu nouă minute înainte de final, de atacantul Pedriel. Căpitanul Petre Marin a centrat perfect de pe partea dreaptă de atac a Stelei, vârful bolivian s-a demarcat ideal şi a reuşit să înscrie graţie unei lovituri de cap excelente.

Marius Lăcătuş a ales să înceapă partida în următoarea alcătuire: Zapata - Golanski, Baciu, Goian, Petre Marin - Ovidiu Petre - Nicoliţă, Toja, Dayro, Semedo - Kapetanos.

Ratează Ovidiu Petre naţionala? Mijlocaşul la închidere al Stelei, Ovidiu Petre, a suferit o accidentare destul de serioasă în zona gleznei piciorului stâng, Marius Lăcătuş fiind nevoit să-l înlocuiască după primele 45 de minute ale amicalului cu Hajduk. Astfel, în cazul în care veştile de după controlul amănunţit, la care va fi supus „Ceasul" în cursul zilei de sâmbătă vor fi negative, stelistul are mari şanse să rateze meciul echipei naţionale contra Croaţiei, de pe 11 februarie.

DINAMO: Victoria contra Stelei: nepreţuită...

Reîntors la Dinamo, Claudiu Niculescu nu este decis sută la sută ce să aleagă: un titlu de campion sau o victorie contra Stelei. "Întrebare capcană: cel mai important ar fi titlul care ne-ar duce în Champions League, dar o victorie cu Steaua nu se compară cu nimic pe lume. Le vreau pe ambele", a spus prolificul marcator al "câinilor" din cupele europene, Claudiu Niculescu.

Andrei Cristea, împrumutat la Iaşi. Fostul jucător al Stelei, Andrei Cristea, a ajuns la un acord cu formaţia antrenată de Cristiano Bergodi, Politehnica Iaşi. Fotbalistul în vârstă de 24 de ani va evolua în Copou până la finalul campionatului, nefiind păstrat în lot de Mircea Rednic din cauza numărului mare de atacanţi ce se regăsesc în prezent la Dinamo.

"E mai bine pentru jucător aşa, trebuie să joace, să aibă meciuri în picioare", a declarat Cristi Borcea.

Andrei Cristea a mai evoluat la Poli Iaşi în returul sezonului 2007-2008, atunci când cu cele şase reuşite ale sale a contribuit la salvarea de la retrogradare a echipei condusă la vremea respectivă de Ionuţ Popa.

Ştire scrisă pentru Videonews.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Ultimele comentarii

Arhivă