La cât e meciul?

Conţine PAMFLET

JURNAL DE LIGĂ: Taher, Negoiţă şi-un străin vor Rapidul

Dacă până acum la Rapid domnea incertitudinea, finanţatorul George Copos anunţând că vinde clubul, dar că nimeni nu-l vrea, iată că, parcă „pe nepusă masă”, oamenii de afaceri îşi aşteaptă rândul pentru a face o ofertă de cumpărare a echipei din Giuleşti.

RAPID: Semne bune Copos are

Alimentată cu vopsiri de gard şi mitinguri incendiare, vânzarea Rapidului este foarte aproape de a-şi consuma ultimele episoade. George Copos, finanţatorul actual al echipei, anunţă că este dispus să ofere în preţul tranzacţiei şi baza Pro Rapid, toate pentru ca vreun investitor să bată palma şi, evident, să scoată banii.


Fathi Taher, afaceristul iordanian care a mai avut o tentativă de preluare a vişiniilor, adoptă jocul de glezne în ceea ce priveşte negocierile cu Copos, anunţând că în momentul actual este preocupat de salvarea unei întreprinderi de gura nemiloasă a crizei financiare. Totodată, varianta de rezervă a fost scoasă ca prin joben de George Copos, iar dinamovistul Ionuţ Negoiţă s-a aşezat la masa discuţiilor. Pentru început, doar formale, pentru că aşa cum spune chiar sponsorul lui Dinamo în momentul de faţă se află în faza în care se interesează de tot ceea ce presupune cumpărarea Rapidului.

„În momentul de faţă nu se poate spune că am ajuns la un acord cu domnul Copos pentru cumpărarea clubului, a fost doar o discuţie preliminară, în care eu mi-am arătat disponibilitatea de a cumpăra cele 99,999 la sută din acţiunile Rapidului. În principiu, suntem pe aceeaşi lungime de undă, dânsul mi-a spus că intenţionează să se retragă din fotbal, iar eu îmi doresc să intru. Caut un club pentru a intra în fotbal, am încercat la Dinamo, nu s-a putut, acum voi încerca la Rapid”, a spus Ionuţ Negoiţă.

Iată că lucrurile nu se opresc aici. Cum unde-s mulţi puterea creşte, dar scandalurile nu pălesc (exemplificând aici cazul liderului Dinamo), Copos aruncă bomba, una probabil cu explozie întârziată, şi spune că de soarta clubului este interesat şi un investitor străin. Tot ceea ce s-a divulgat are legătură doar cu partea financiară a misteriosului cumpărător, Copos spunând că averea străinului depăşeşte la un loc conturile sale şi ale lui Taher.

„Domnul Negoiţă nu e singurul om interesat de cumpărarea Rapidului, mai este cineva, un om foarte foarte foarte puternic financiar. Mult mai puternic decât mine şi mult mai puternic decât domnul Taher. Nu pot să-i dau numele, atât pot să spun, că nu este român, dar că iubeşte Rapidul foarte mult”, a declarat George Copos.

Iată că situaţia este acum mai mult decât interesantă. Ceea ce ştim este că George Copos s-a hotărât să vândă. Totuşi, nu orişicum, şi, pare-se, nu orişicui. Taher, care s-a mai fript o dată, l-a mutat pe aşteptare pe Copos, care, la rândul său, l-a pus în stand-by şi pe Negoiţă. Toate pentru ca în umbră să asiste străinul cu suflet rapidist.


DINAMO: Pact cu Regele

În lipsa acţiunii Ligii I, şefii lui Dinamo se gândesc şi la viitorul clubului, găsind practic reţeta ideală, cel puţin la prima vedere, pentru obţinerea performanţei cu investiţii mici, dar care necesită timp.

Astfel, profitând de faptul că rana lui Gică Hagi nu s-a închis după episodul Steaua, dinamoviştii s-au gândit că n-ar strica semnarea unui parteneriat între Academia de fotbal a lui Hagi şi clubul din Ştefan cel Mare. Zis şi aproape făcut. Nu numai că s-a atins un punct sensibil la capitolul imagine, stelistul Hagi urmând să ajute, paradoxal, rivala Dinamo, dar s-a şi realizat o afacere ce ar putea scoate jucători talentaţi pentru meciurile tari din Champions League.

Ştire scrisă pentru Videonews.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Ultimele comentarii

Arhivă