După o primă repriză alimentată cu două goluri, nervi şi scandări ale fanilor stelişti la adresa lui becali, partea a doua a jocului a părut mai degrabă haotică, lipsind ocaziile clare şi viziunea în joc a celor 22 de jucători.
Partida din Ghencea a început cum nu se poate mai prost pentru elevii lui Marius Lăcătuş. Noua vedetă a vasluienilor, Wesley Lopez, a adus liniştea în rândul roş-albaştrilor, reluând în plasă balonul primit excelent de la Milisavijevici. Era doar minutul 9 al partidei, iar atmosfera devenea tot mai ostilă steliştilor.
Bogdan Stancu îi exasperează pe fanii vicecampioanei prin două ratări uriaşe. Mai întâi nu reuşeşte să împingă balonul în plasă, reluând pe lângă, din doi metri, o centrare perfectă. Pentru ca mai apoi să irosească o lansarea excelentă pornită de la Toja, Stancu şutând slab spre poarta lui Kuciak. Fostul atacant avea să se revanşeze în minutul 27, atunci când a reluat spectaculos, din voleu, o centrare perfectă a lui Ogăraru, venită după o acţiune frumoasă.
Partea a doua a jocului a adus mai mulţi nervi decât fotbal, singurul eveniment notabil fiind eliminarea lui Juan Carlos Toja din minutul 86, pentru cumulul de cartonaşe galbene.
Steaua-Vaslui 1-1 Au marcat: B.Stancu 27' | Wesley 9'
Debut cu dreptul pentru Cristiano Bergodi pe banca tehnică a Politehnicii Iaşi. Scăpând cu bine de începutul de meci nu tocmai fericit şi fiind ajutaţi de eliminarea lui Josh Mitchell, ieşenii au preluat conducerea jocului, iar în minutul 56, prin Cristi Bratu, au punctat decisiv pentru cele 3 puncte.
Poli Iaşi-Univ. Craiova 1-0 A marcat: Cr. Bratu 56'
Înainte de a începe dorim să vă aducem la cunoştinţă faptul că textul este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Totodată dorim să ştiţi că orice asemănare cu persoanele reale este pur întâmplătoare şi nevinovată.
Deodată, venind parcă dintr-alt film, se arată la Orizont o excelentă oprtunitate. Atmosfera este destul de încărcată din moment ce părţile se apropie una de cealaltă, dar nu se cunosc reciproc. Fiecare mişcare a celuilalt li se părea suspectă pe măsură ce clepsidra scurgea timpul până la momentul întâlnirii.
Pentru mai multe detalii l-am trimis la faţa locului pe corespondentul nostru special care ne va oferi mai multe detalii: -Am preluat, ca de obicei, legătura. Dragi microbişti, ne aflăm în faţa unui eveniment de-a dreptul nemaiîntâlnit. Totuşi, pentru a vă familiariza cu acest caz, haideţi să facem o scurtă recapitulare...
[...] Auzind de o posibilă ţintă, omul nostru de afaceri pleacă glonţ în direcţia locului stabilit. Aici, cu mai puţin de 5 minute înaintea orei stabilite, nu se aflau decât câteva borduri desprinse de trotuar, semn că o bătălie tocmai ce-avusese loc. Sumele despre care se vorbise nu-i dădeau pace. Afaceristul nostru se simţea într-o zi bună, hotărât să nu se uite la câteva zerouri când vine vorba de sumă, dar ceva îl neliniştea. Zvonurile nu s-au adeverit niciodată, ba, de multe ori, fiind chiar infirmate. Orologiul bate ora aleasă.
- Aşadar, stimaţi privitori, ne-am adunat aici, mai mult eu decât ei, pentru a fi martorii unei înţelegeri sau, după posibilităţi, a unei neînţelegeri ruptă parcă din.. analele cinematografiei hollywoodiene. În scaunul (imposibil de observat dacă este stropit cu aur sau măcar argint) din dreapta se află gazda noastră. În faţa sa, la distanţă de maximum doi, hai trei, miei, se regăseşte afaceristul nostru.
La afaceri se trecea Sumele se "rotunjea" Obrajii se "înroşea" Preţul se negocia.
[...] Căldura părea duşmanul amândurora. Sudoarea le cădea (pic, poc) uşor pe faţă şi se scurgea pe gulerele cămeşilor cu nasturi din cristalele ale căror valoare nu depăşea suma celor două butoane, pe fiecare mânecă, ale costumelor celor doi intelecutori.
- Doamnelor şi domnişoarelor şi.. să nu mai pierdem vremea. Omul de afaceri, potent din punctul de vedere al doamnelor.. cu care a mai făcut afaceri, este dispus să ofere nu mai puţin de 40-50, poate chiar şi mai mult, de milioane de coco (limbajul reporterului este scuzabil: trecuse de mult ora la care copii îşi spuseră rugăciunea, iar acest program se poate vedea fără acordul părinţilor ai căror copii au adormit). Totuşi, pare-se că oferta va fi respinsă, din moment ce afaceristul misterios s-a ridicat nervos de pe scaun şi a părăsit locaţia.
Ofertanţii-s dispăruţi Banii pulbere-s făcuţi Spectatorii, pac, sunt muţi Mintea trebuie să o ascuţi
- Stăm în aceste momente de vorbă cu gazda acestui eveniment. Din moment ce aţi refuzat o asemenea ofertă, ce oare v-ar putea face să vă daţi acordul de vânzare? - Şasă (n.r. 6) oi!
Vă întrebaţi cine ar putea fi echipa, dar mai ales autorul. Vă gândiţi dacă nu cumva aţi văzut meciul, dar apoi vă întrebaţi dacă eraţi născuţi.
Era anul 1989 şi perioada în care Steaua alerga după o nouă finală de Liga Campionilor, pe care o şi juca în acel an contra celor de la AC Milan. Deznodământul ei îl ştim cu toţi, dar nu despre lucrul acesta vorbim acum.
După ce pierduseră, scor 0-1, prima manşă contra suedezilor de la I.F.K Goteborg, steliştii promiteau răzbunare în Ghencea. Şi s-au ţinut de cuvânt. Lăcătuş a realizat hattrickul, iar Ilie Dumitrescu şi Gabi Balint au participat la stabilirea scorului final al returului: Steaua-I.F.K Goteborg 5-1.
Ne vom opri însă cu povestea noastră la unul dintre golurile înscrise de Marius Lăcătuş. Jocul era condus de stelişti, în frunte cu magicianul Hagi, dar presingul oaspeţilor nu le dădea pace oamenilor lui Iordănescu şi Dumitriu. Totuşi, o lansare perfectă pentru Marius Lăcătuş, antrenorul actual al Stelei pătrunde în careu, este acroşat de un fundaş advers şi cade în careu.
Întreg stadionul cere lovitură de la 11 metri. Acelaşi lucru îl cere şi Lăcătuş, numai că, după o privire aruncată către poartă, observă balonul cum se scurge în plasă. Cum aşa? Vizionaţi videoclipul de mai jos. (Faza despre care vă povesteam începe la minutul 1:07. Reuşita se poate observa mai bine la reluări)
Nebăgată în seamă de câteva zile, rubrica KOnline are plăcerea de a prezenta încă un episod din serialul interminabil "Graba strică treaba".
Autori sunt angajaţii de la Gazeta Sporturilor, care, copiind fără să citească ştirea de la NewsIn, au oferit o alăturare haioasă:
"Mijlocaşii Sportului Studenţesc, Tiberiu Bălan şi Dacian Varga, vor semnat contracte valabile până la finalul sezonului cu echipa pregătită de Dan Petrescu...." - Varianta GSP.RO
E, răutăcioşi fiind, poate până la ştirea următoare vom afla dacă Tiberiu Bălan şi Dacian Varga vor semna sau au semnat.
Se întâmpla ca în sezonul 2002-2003 al Ligii Campionilor, Arsenal şi AS Roma să fie extrase în aceeaşi grupă. După ce în prima manşă, Arsenal a câştigat, scor 3-1, în deplasarea de la Roma, în manşa secundă, ultima partidă între cele două grupări înaintea duelului de astăzi, 24 februarie, scorul a fost egal, 1-1.
Golurile disputei au fost marcat de Vieira şi Cassano, dar momentul de interes maxim a fost eliminarea lui Francesco Totti în minutul 22 al meciului. La final, Arsenal a terminat grupa pe locul al treilea, după Valencia şi Ajax, în timp ce Roma a ocupat ultima poziţie.
Aveţi mai jos golul marcat de Cassano, pe Highbury, în ultima partidă disputată între cele două echipe înaintea marii confruntări de astăzi.
Înainte de a începe dorim să vă aducem la cunoştinţă faptul că textul este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Totodată dorim să ştiţi că orice asemănare cu persoanele reale este pur întâmplătoare şi nevinovată.
Orele trec. Biroul nu este nici pe departe oval, iar informaţiile din timpul şedinţei oficialilor fotbalului sunt din ce în ce mai interesante.
-(un nume de reporter), ai legătura! -Bună seara, doamnelor şi domnilor care încă nu aţi adormit! Transmitem în direct, evident că de la faţa locului, momentul în care un angajat duce o valiză (în mintea reporterului: "sigur nu prezint alt caz????) în sala de şedinţe. Obiectul este de culoare roş-albastră (asta înseamnă că nu va fi o decizie imparţială) şi este greu. Deşi nu l-am atins. Mai bine spus cu.. cu.. greutate.
Şedinţa se prelungea Reporterul prezenta Oile lapte "dădea" Fiara se temea.
-Da? -Da? -Crezi tu că...? -E sigură treaba... zice şi la ziar! -La care? -La ăla de l-am luat azi! -A, păi atunci e sigur. -Da! -Da?
(acelaşi nume de reporter), ai din nou legătura! -Revenim, din nou sau iarăşi (depinzând de orele state în picioare - adică cu capul în jos???) în faţa uşilor între-deschise, pentru că, incredibil, dar adevărat, aerul condiţionat nu mai funcţionează. Nu pentru că s-ar fi stricat, aici este interesant, ci pentru că a fost oprit. Iată ce întâmplare. Dacă acum câţiva ani, în România, se stingea lumina pe stadion, iată că acum, când se decide un caz de-o importanţă extraordinară, aerul condiţionat este oprit mişeleşte.
Aerul i se tăia Bila pe negru pica Conturile se "golea" Dimineaţa, pac, sosea
(acelaşi nume de reporter), ai din nou legătura! -Într-adevăr, suntem din nou în legătură. Informaţiile rămân secrete pentru moment, dar ceea ce vă putem spune este că astăzi suntem în data de 23 februarie, iar mâine este Dragobetele. Cam acestea au fost ultimele informaţii de lângă uşa după care cei 34 de membri ai comisiei discută problema românească.
Telefoanele suna Viteziştii nu "juca" Publicul vocifera Bila tot pe negru ajungea
Întrerupem programul pentru o informaţie de ultimă oră: (bine-cunoscutul reporter), ai legătura! -Iată o răsturnare extraordinară de situaţie. În spatele uşilor parţial deschise nu se afla de fapt nimeni. Ceea ce este îmbucurător este că am păşit înauntru, iar scaunele erau aşezate în formă de "S"....
Acesta este postul cu numărul 100, o ocazie minunată de a ne lăuda. În cazul în care ai idei despre ceea ce ai vrea să găseşti şi n-ai găsit pe blog, despre rubrici noi, ori despre modalităţi de îmbunătăţire a informaţiilor prezente aici, atunci nu ezita să laşi un comentariu prin care să ne oferi sugestiile tale.
Totodată, ne puteţi semnala şi erorile sau lucrurile ce nu merg tocmai bine pe "La cât e meciul?". Chiar dacă ne vom supăra, promitem că le vom remedia cât ai spune..."perfect!".
Gata cu pălăvrăgeala. Ridicăm sticla de şampanie, iar pe urmă trecem din nou la treabă. O vom şi deschide când vom ajunge la postul 1000. (Cineva spune 500, dar termenul de valabilitate al şampaniei este destul de mare, aşa că rămâne 1000, cum am stabilit)
Umiliţi pe teren propriu de ultima clasată din Turcia, Kocaelispor, scor 2-5, jucătorii echipei Galatasaray au rămăs fără antrenor, conducerea clubului eliminat de Steaua în preliminariile Ligii Campionilor decizând să-l demită pe tehnicianul german Michale Skibbe.
Astfel, presa locală aduce în atenţie numele lui Gheorghe Hagi, prezent la partida de tristă amintire cu Kocaelispor. Numele fostului jucător şi antrenor al Galatei a fost scandat minute în şir la finalul jocului de către fanii turci.
Atacantul român Adrian Mutu a jucat din nou un rol decisiv pentru Fiorentina. Condusă cu 0-1, Fiorentina a egalat, în minutul 73, prin reuşita lui Gilardino, pentru ca golul victoriei echipei antrenate de Cesare Prandelli să fie înscris în ultimele secunde ale partidei de către Adrian Mutu.
AC Milan a câştigat, scor 1-0, partida din etapa a 25-a a campionatului italian. Oaspeţii de la Cagliari au fost răpuşi de reuşita din minutul 65 a mijlocaşului olandez Clarence Seedorf. Astfel, cu cele 3 puncte obţinute, Milanul se regăseşte pe locul al 3-lea în clasamentul din Italia, după Inter şi Juventus.
Iată rezultatele complete ale partidelor disputate astăzi, 22 februarie 2009, în etapa a 25-a a campionatului italian. Rămâneţi pe blogul "La cât e meciul?" pentru a vedea reuşita din ultimul minut de joc a lui Adrian Mutu care a adus victoria Fiorentinei!
16:00 | FINAL | Milan-Cagliari 1-0 A marcat: C. Seedorf 65'VEZI VIDEO
16:00 | FINAL | Catania-Reggina 2-0 A marcat: Capuano 35', Potenza 74'
16:00 | FINAL | Fiorentina-Chievo 2-1 A marcat: Gilardino 73', Mutu 90' | Morero 13'VEZI VIDEO
16:00 | FINAL | Lecce-Lazio0-2 Au marcat: Foggia 10', Kolarov 30'
16:00 | FINAL | Napoli-Genoa0-1 A marcat: Jankovic 69'
16:00 | FINAL | Sampdoria-Atalanta 1-0 A marcat: Pazzini 61'
16:00 | FINAL | Torino-Udinese 1-0 A marcat: Dellafiore 80'
Totodată, la finalul celor 90 de minute veţi putea vedea rezumatele celor mai interesante confruntări.
Început cu dreptul pentru Guus Hiddink pe banca tehnică a celor de la Chelsea. Londonezii au reuşit să câştige, scor 1-0, după 10 ani pe stadionul celor de la Aston Villa. Golul echipei patronate de Roman Abramovici, prezent în tribunele arenei Villa Park şi trăind intens partida, a fost marcat de Anelka, francezul finalizând o acţiune de toată frumuseţea purtată de Frank Lampard.
Aston Villa-Chelsea 0-1 A marcat: N. Anelka 19'
Salvatorul Cristiano Ronaldo
Şi Manchester United, liderul clasamentului din Anglia, a reuşit să câştige, ce-i drept la limită, scor 2-1, în faţa celor de la Blackburn. Rooney şi Cristiano Ronaldo au adus victoria cu numărul 19 pentru formaţia antrenată de Sir Alex Ferguson.
Manchester UTD-Blackburn 2-1 Au marcat: W. Rooney 23', C. Ronaldo 60' | Santa Cruz 32'
Al 4-lea egal consecutiv pentru Arsenal în Premier League (dintre care trei încheiate fără gol)
Puştii lui Arsene Wenger, învingători în ultima partidă de cupă, au bifat încă o remiză în campionat, scor 0-0, cu Sunderland. Fanii de pe Emirates au aşteptat în zadar să vadă un gol al formaţiei preferate, dar atât Arşavin - în prima repriză, cât şi Vela, Van Persie sau Gallas - în repriza secundă, au trecut pe lângă deschiderea scorului.
Arsenal-Sunderland 0-0
Iată rezultatele complete ale partidelor disputate sâmbătă, 21 februarie 2009, în etapa a 26-a a campionatului englez:
Aston Villa-Chelsea0-1 Arsenal-Sunderland 0-0 Bolton-West Ham 2-1 Middlesbrough-Wigan 0-0 Stoke-Portsmouth 2-2 Manchester-Blackburn 2-1
Etapa cu numărul 26 din Premier League programează un duel extraordinar, Aston Villa-Chelsea. Londonezii n-au mai câştigat de 10 ani pe terenul celor de la Aston Villa şi sunt hotărâţi să spargă gheaţa în primul joc cu Guus Hiddink pe bancă.
De cealaltă parte, gazdele nu sunt în cea mai bună formă, venind după două partide cu rezultate nefavorabile: ieşirea din Cupa Angliei, 1-3 cu Everton, şi egalul din prima manşă a Cupei Uefa, scor 1-1, cu ŢSKA Moscova.
Ultima victorie a lui Chelsea pe Villa Park datează din anul 1999, atunci când "albaştrii" au învins categoric, scor 3-0, pe Aston Villa.
Formaţii probabile:
Aston Villa: Friedel - L Young, Davies, Knight, Shorey - Milner, Petrov, Barry, A Young - Agbonlahor, Carew
Chelsea Londra: Cech - Bosingwa, Terry, Mancienne, Ferreira - Ballack, Lampard, Mikel, Quaresma - Drogba, Anelka.
Iată partidele ce se vor disputa astăzi, 21 februarie 2009, în cea de-a 25-a etapă din Premier League:
14:45 | Aston Villa - Chelsea 17:00 | Arsenal - Sunderland 17:00 | Bolton - West Ham 17:00 | Middlesbrough - Wigan 17:00 | Stoke - Portsmouth 19:30 | Manchester UTD - Blackburn
Răspuns: 3 Autorii reuşitei: băieţii de la Dream Cup
Gazeta Sporturilor anunţă cu tărie redeschiderea site-ului Dreamcup.ro, dar ar fi fost mai bine dacă ar fi aruncat o privire pe prima ştire a băieţilor de acolo. Sub deviza "ce avem noi aici? DA! Ce avem noi aici?", să-ncepem.
Editorii site-ului vor să anunţe utilizatorii că nu se vor putea baza pe Eduardo, atacantul celor de la Arsenal Londra, pentru următorul meci din Liga Campionilor. Şi iată cum o fac?
"Atacantul lui Mancheste United s-a accidentat iar si nu v-a fi disponibil pentru meciul de saptamana viitoare din Champions League. El a revenit dupa o absenta de 9 luni, cauzata de o fractura de tibie si peroneu." - Ştirea celor de la www.dreamcup.ro
Să le luăm pe rând: 1. Evident că Eduardo nu evoluează pentru Manchester United. 2. Desigur că nici pentru "Mancheste United", echipă care, din câte ştim noi, nu există. 3. Lăsăm pentru final gramatica. E, poate în VIITOR, lucrurile se vor mai.. lega
Internaţionalul român Cristi Chivu, proaspăt devenit tătic, nu a fost păstrat de antrenorului lui Internazionale Milano, Jose Mourinho, în lotul grupării milaneze pentru partida cu Bologna, joc ce contează pentru etapa a 25-a a campionatului italian.
Astfel, deşi specialiştii invocă menajarea lui Chivu pentru partida din Champions League, românul pare să fie lăsat cu intenţie acasă de către Mourinho pentru a fi mai mult timp aproape de fetiţa sa. Totodată, căpitanul naţionalei României a acuzat dureri musculare la finalul meciului cu Milan, câştigat de Inter cu scorul de 2-1.
Zarvă mare între birourilor echipelor din campionatul intern. Motivul? Începutul sau amânarea returului Ligii I. Punând în faţă starea proastă a terenurilor de joc şi vremea nefavorabilă, formaţiile cer pauză pentru cel puţin încă o saptămână.
Ce mai contează că englezii joacă, indiferent de vreme, ori sărbătoare, având nevoie doar de "săritura balonului"? Ce mai contează că noi luăm cea mai mare pauză dintre campionatele mai mari ale Europei, dar avem pretenţia de a ne bate cot la cot cu echipele puternice?
Nu mai contează, nu-i aşa, dragi conducători? Dar de fiecare dată când disputăm o partidă europeană punem în faţă avantajul adversarei de a fi în mijlocul campionatului. Noi ce facem, dragi tehnicieni? Mergem în zonele calde pentru a ne pregăti de îngheţul din România? Inteligentă mişcare. Sau aţi uitat că nu mai avem nicio echipă care să se bată într-una dintre cupele europene, deşi am pornit cu multe?
Nu-i aşa, dragi rapidişti, că această criză v-a făcut să vă readuceţi aminte de ce reprezentau odată cantonamentele montane? În final, mai am doar o singură întrebare: se cer trasee, nu?, păi ele, poate, au fost exersate pe iarba fină din Turcia, ori Spania, dar ce facem pe sloiurile de gheaţă din plaiurile ţărişoarei noastre? E, demisionăm, nu?
Începută ca o bombă pe piaţa transferurilor, aventura englezului David Beckham în Italia, la Milan, devine pe zi ce trece mai frumoasă. Dar, cum tot ce e frumos se termină repede, fostul galactic este mai aproape de o întoarcere la LA Galaxy decât de un transfer definitiv pe San Siro.
Totuşi, sosit mai degrabă pentru a ridica vânzările de tricouri şi pentru a acoperi banii plătiţi pe Ronaldinho, "afacerea" Beckham a devenit o necesitate în acest moment pentru Milan. Pălind în faţa rivalelor în Serie A, ultimul exemplul derbyul pierdut, scor 1-2, contra Interului, milanezii sunt dispuşi să facă orice pentru a-l păstra pe mijlocaşul englez.
Astfel, cum repatrierea lui Şevcenko a rămas fără urmări, oficialii Milanului apelează la o ultimă variantă în speranţa obţinerii transferului lui Beckham. Aşadar, refuzaţi în repetate rânduri de LA Galaxy, şefii Milanului pun pe masă o ofertă greu de refuzat: 10 milioane de euro + Şevcenko (împrumut). Cum americanii vor 15 milioane pe Beckham, negocierile vor fi extrem de dure, iar cea mai probabilă variantă, ţinând cont de dorinţa jucătorului de a rămâne pe San Siro, ar urma să fie prelungirea împrumutului până la finalul sezonului.
Totul a început într-o frumoasă zi de iarnă. Nu ştim ce a fost de vină şi, cum era de aşteptat, nici până la această oră n-am găsit explicaţia. Norii păreau nişte jucători de fotbal, soarele era mingea, iar noi, cei de jos, reprezentam spectatorii.
Antrenorul gazdelor, vântul, îşi împinge cu forţă jucătorii în atac. Oaspeţii nu se lasă şi, din clinciurile inevitabile, apar şi urmările. Nervoase la maxim, picăturile de ploaie îşi fac apariţia în aerul ce stătea drept gazon.
Fluier final. Curcubeul îşi face maiestuos apariţia. Ca la un semn, norii o iau la fugă spre cabine, soarele rămâne în colţul său, exact ca pe desenele copilăriei, în timp ce noi vă anunţăm că suntem gata pentru prima ediţie a rubricii ALLSPORT-MANIA.
Doamneeeeeellloooorrrr, domnişoareloooorrrr şi domniiillllloooorrrr, blogul "La cât e meciul?" şi invitaţii primei ediţii a noi rubricii ALLSPORT-MANIA vă anunţă, cu zâmbet larg, că urmează, cel puţin în privinţa noastră, cea mai specială (scuzaţi-ne lipsa modestiei) discuţie despre sport.
Invitaţi să discute despre meciurile din Cupa UEFA sunt:
Baba Alex Dumitru, alias Beleaua - influenţa străină din componenţa BlogDeFotbal.Com. Tătaru Ionuţ-Marius - responsabil cu Inter şi istoria Stelei.
Aşadar, cum probabil nu ştiţi despre ce este vorba - fiţi liniştiţi, nici ei nu ştiau, vom trece direct la subiect. Cum ambii noştri invitaţi sunt pasionaţi de fotbalul de calitate, iar astăzi, 18 februarie, se desfăşoară partidele din Cupa UEFA, îi vom ruga să ne spună, în câteva cuvinte, cum văd deznodământul partidelor:
Beleaua: "Pentru mine capul de afiş îl reprezintă meciul dintre Werder Bremen şi AC Milan. Germanii sunt veniţi din grupele Ligii Campionilor şi trec printr-o perioadă plină de suişuri şi coborâşuri (cum să zic, no?, să nu ne ascundem după unghii, no?). Italienii sosesc după un meci pierdut în faţa rivalilor de la Inter, dar au şi grija situaţiei lui Beckham, care încă aşteaptă să îşi rezolve viitorul."
Ionuţ: "Sunt destule meciuri interesante, chiar dacă Werder-Milan este capul de afiş cred că şi Bordeaux-Galatasaray, PSG-Wolfsburg sau Aston Villa-TSKA Moscova merită urmărite. De cealaltă parte, la polul opus, cea mai dezechilibrată partidă va fi cea de la Genoa, dintre Sampdoria şi Metalist Kharkiv"
În altă ordine de idei, pauza nu a adus nici precipitaţii sub formă de scuipături, dar nici microfoane în cap. Nu din alt motiv, dar nu am avut la dispoziţie. Totuşi, pentru a nu le mânca din preţiosul timp invitaţilor noştri şi, după cum am mai spus, pentru a nu risca nimic, dorim să le cerem doar un sfat pentru pariorii amatori ce citesc aceste rânduri. Aşadar, pronosticurile, domnilor:
Beleaua: Werder Bremen-AC Milan | X
Ionuţ: La ce meciuri sunt, mi-e greu să dau vreun pronostic, dar sunt convins că Hamburg nu are cum să piardă la Nijmegen, vechea şi plăcuta noastră cunoştinţă
O producţie realizată în exclusivitate, altfel cum?, de noi.. La cât e meciul?
Pauza competiţională nu a fost deloc un sfetnic bun pentru firmele de cablu şi posturile de televiziune, care n-au ajuns, nici până în acest moment, la un acord în ceea ce priveşte drepturile de televizare a partidelor din Liga 1.
Astfel, în continuare, abonaţii "UPC" nu vor putea să vadă decât o singură partidă pe etapă - derbyul etapei transmis pe Antena 1, restul jocurilor neputând fi văzute din cauza neintroducerii în grila de programe a postului GSP TV.
Arsenal Londra a învins cu scorul de 4-0 pe Cardiff în 16-imile Cupei Angliei. Golurile londonezilor au fost marcate de Eduardo, de două ori, Bendtner şi Van Persie.
Cu această victorie, elevii lui Arsene Wenger s-au calificat în optimile Cupei Angliei, acolo unde vor da piept cu formaţia de ligă secundă, Burnley.
Cupa Angliei/ Arsenal-Cardiff 4-0 Au marcat: Eduardo 20', 60' Bendtner 34', Van Persie 89'
Gazeta Sporturilor şi ProSport ne-au oferit încă o "bătălie" din lupta pentru exclusivitate. Demisiile din fruntea Consiliului de Administraţie al clubului Rapid au fost oferite, în "exclusivitate" atât de ProSport cât şi de GSP.
Nu am fost pe fază şi poate nici nu am fi putut descoperi cine a postat primul informaţia, dar, după cum se poate observa din titlul ales, ambele variante sunt în premieră pentru consumatorul de ştiri sportive online. Nu, ştim că nu mai este o noutate de a vedea mai multe "exclusivuri" pe "n" site-uri, dar speram că, totuşi, practica această să se mai diminueze. Nici gând, ea ne este oferită de publicaţiile de top, în materie de sport, din România.
"EXCLUSIV >> Toma a demisionat de la conducerea Rapidului!" - Varianta Gazeta Sporturilor (postată pe www.gsp.ro, dar direcţionată către www.rapidisti.ro)
"EXCLUSIV / Toma şi Nedelcu şi-au dat demisia de la Rapid!" - Varianta ProSport
Forul european de fotbal a stabilit preţul biletelor finalei Ligii Campionilor de anul acesta. Ultima manşă a celei mai importante competiţii inter-cluburi va avea loc pe data de 27 mai, la Roma, pe stadionul Olimpico.
Astfel, orice suporter, neutru echipelor ce vor disputa finala, se poate înscrie din data de 2 martie pe site-ul oficial al forului european, şi poate cumpăra maxim două bilete de persoană, având de ales între următoarele zone:
Peluze:90 de euro Colţurile terenului:140 de euro (aici ar trebui să te rogi pentru cât mai multe cornere) Zona centrală:200 de euro
Suporterii finalistelor vor avea 60% din numărul total de bilete, restul urmând să ajungă, la preţurile enumerate mai sus, pasionaţilor de fotbal care vor să asiste la un spectacol de calitate.
Zi de graţie pentru atacantul român Adrian Mutu. Decarul Fiorentinei a marcat de trei ori în remiza obţinută de echipa sa, 3-3, în deplasarea de la Genoa. Conduşi cu 3-o, elevii lui Cesare Prandelli au revenit prin golurile lui Mutu, ultima reuşită a fostului dinamovist venind în ultimul minut de joc.
Etapa a 24-a a campionatului italian a adus nu mai puţin de 7 rezultate de egalitate, dintre care 5 încheiate cu scorul de 1-1.
Genoa-Fiorentina 3-3 Au marcat: Motta 12', Palladino 38', Milito 56' | Mutu 6o',80',90'
Iată rezultatele partidelor disputate până acum în etapa a 24-a din Serie A:
Lazio-Torino 1-1 Napoli-Bologna 1-1 Chievo-Catania 1-1 (Nicolae Dică nu a fost convocat în lot de Walter Zenga) Juventus-Sampdoria 1-1 Siena-Udinese 1-1 Genoa-Fiorentina 3-3 Reggina-Palermo 0-0 Cagliari-Lecce 2-0 Atalanta-Roma 3-0 Inter-Milan 2-1
Atacantul român, Daniel Niculae, a fost rezervă în partida pe care formaţia sa, Auxerre, a disputat-o pe teren propriu contra celor de la Lille. Fostul rapidist a văzut aproape toată partida, câştigată de Auxerre cu 2-0, de pe banca de rezerve, intrând în teren doar în ultimele momente ale jocului în locul marcatorului primului gol, Jelen.
Astfel, cu cele trei puncte obţinute, Auxerre trece pe poziţia a 12-a în clasamentul Franţei, acumulând doar 27 de puncte în 24 de jocuri. De cealaltă parte, Lille se regăseşte pe locul al 7-lea, cu 39 de puncte din 23 de meciuri disputate.
Auxerre-Lille 2-0 Au marcat: Jelen 30', Chafni 35'
Iată rezultatele complete ale partidelor disputate până ieri, 14 februarie, în etapa a 24-a a campionatului francez:
Rennes-Nancy 1-1 Bordeaux-Grenoble 1-1 (Pierre Boya a intrat, pentru Grenoble, în minutul 61) Valenciennes-Nantes 1-1 Le Mans-Nice1-2 Auxerre-Lille 2-0 Caen-Lorient 1-1 PSG-Saint Etienne 2-1
Hertha Berlin este noul lider al Bundesligii după ce au câştigat, scor 2-1, derbyul cu Bayern Munchen în etapa a 20-a a campionatului german. Dubla lui Voronin a trimis Bayernul pe locul al treilea, la un punct în spatele celor de la Hoffenheim, şi Hertha în fruntea ierarhieri.
Hertha-Bayern 2-1 Au marcat: A. Voronin 38', 77' | M. Klose 62'
Iată rezultatele complete ale partidelor disputate până acum în etapa a 20-a a Bundesligii:
Aleargă. Uită de copilărie, dar nu uită de antrenamentul de dimineaţă. Aleargă. Uită de prietenii din faţa blocului, dar nu uită de ora la care aleargă jucătorii în umbra cărora se regăseşte acum. E târziu. "Cei mari" îşi continuă jocul lor, iar el se retrage, sâcăit de mama, o persoană care pune cartea şi învăţatul pe primul plan, în camera sa.
Lacrimile îi curg uşor pe obraz. Organismul îi este obosit, dar ochii nu i s-ar fi dezlipit de pe cei 22 de jucători care fac acelaşi lucru pe care el îl visează. Aleargă. Dar de această dată în somn. Lacrimile i s-au scurs la fel ca transpiraţia din momentul în care antrenoru îi strigă "Trage de tine!". Nu se lasă mai prejos decât ceilalţi. Nu are voie.
Zi de zi acelaşi program. Alţii spun că e o rutină, dar el habar n-are ce-nseamnă şi continuă. Aleargă. În lumea sa în care totul parcă seamană cu o minge, ori cu un teren de fotbal.
Anii trec. Aleargă. După minge, dar şi după buletin. Progresul e evident, greutăţile par mai "uşoare", dar dificultăţile, paradoxal, acum încep. Aleargă. În locurile în care alţii se relaxează în vacanţe. Munţii îi sunt prieteni: "Parcă a mai îmbătrânit ăsta..", e gluma, seacă pentru noi, cu care-şi alină gândurile prin pădurea deasă şi acoperită de zăpadă prin care trece an de an.
Se face târziu. Nu pentru cariera lui, ci pentru performanţă. Nu mai are lângă el părintele care să-l trimită la odihnă. Acum trebuie să decidă singur. Lumina se stinge...
"Ronaldinho îi pasează lui Andrei, românul driblează doi jucători, intră în careu, şutează şi... şi.. gooooolllll...".
O nouă zi intervine între visele puştiului nostru şi drumul său. E dimineaţă, iar lucrurile o iau de la capăt. Aleargă prin aceleaşi locuri, dar la un alt nivel. Cine ştie, poate, odată, realitatea îi va cuprinde visele, iar atunci... atunci poate exclama: "Da, totul a meritat!".
Formaţia antrenată de Marius Lăcătuş, Steaua Bucureşti, a obţinut doar un rezultat de egalitate, scor 1-1, împotriva muntenegrenilor de la Rudar Pljevlja, în ultimul test înaintea returului de campionat.
Golul steliştilor a fost marcat de Bogdan Stancu, atacantul aflându-se la a doua reuşită din partidele de pregătire efectuate de stelişti în cele două stagii, din Spania şi Turcia. Atacantul venit de la Unirea Urziceni a egalat scorul în minutul 69, atunci când a şutat extraordinar de la 25 de metri.
Steaua-Rudar Pljevlja 1-1 Au marcat: B. Stancu 69' | Bozovici 63' Steaua - formaţie de start: Zapata - Golanski, Tudose, Ghionea, P. Marin - Tiago - Szekely, B. Stancu, Dayro, Semedo - Kapetanos.
Revelaţia Bundesligii, formaţia TSG 1899 Hoffenheim, a fost umilită, pe propriul teren, scor 1-4, de către Bayer Leverkusen.
Doar 48 de minute le-au trebuit oaspeţilor pentru a obţine o victorie categorică împotriva liderului campionatului din Germania. Leverkusen venea după o înfrângere usturătoare pe teren propriu, 2-4 cu Stuttgart, în timp ce Hoffenheim nu reuşise decât un rezultat de egalitate, scor 1-1, în etapa precedentă când s-a deplasat la Mönchengladbac.
Marius Lăcătuş a evoluat de atâtea ori sub presiune încât starea în sine nu-i mai dă niciun fior. A driblat când mulţi îl acuzau că n-o face. A înscris când alţii îl acuzau că doar loveşte. A alergat când majoritatea îl critica pentru căderile sale.
A plecat capul, dar n-a rămas niciodată dator să-l ridice. Acum, a sosit momentul să facă asta şi din postura de antrenor. Mai precis din a doua încercare, pentru că aşa cum ştiţi cu toţii fostul şeptar şi-a mai încercat puterile în fruntea Stelei, dar a cedat acuzelor, nedorind să aducă Steaua într-un scandal al orgoliilor inutile.
Aşadar, o nouă provocare. La aceeaşi echipă. Aceeaşi echipă care-i provoacă fericire când învinge şi care-i albeşte părul când este înfrântă. Ce variante are Lăcătuş acum? Niciuna nouă. Are doar avantajul de a-şi fi văzut din afară propria muncă, dar dezavantajul de a aduce ceva nou.
Dorinel Munteanu a fost ca un damf de parfum nou într-o încăpere prea mare, astfel că stilul "Fiarei" n-a fost afectat prea mult. A găsit Steaua aşa cum a lăsat-o, dar, paradoxal, criza plutea în jur. Golurile, ce reprezintă aerul din Ghencea, nu vin decât foarte rar. Victoriile, bucuria steliştilor, au nevoie de lupte surde în toate compartimentele.
Dar a trecut. Turul a rămas doar în matematica simplă a clasamentului. Prezentul este doar al său şi al jucătorilor. Nu, acum nu mai are nevoie să-i cunoască. Îi ştie pe toţi. Acum ei trebuie să-l descopere şi să-l înţeleagă.
Totuşi, Lăcătuş va modifica. Grecul Kapetanos, nefolosit în prima sa "domnie", va reprezenta soluţia de atac. Rădoi a lăsat un gol imens în centrul defensivei, dar Steaua a mai jucat doar cu Goian şi Ghionea. Deşi intrat în discuţia banderolei, Petre Marin va trebui să-i cedeze banda stângă lui Ionuţ Rada, unul dintre pariurile lui Marius pentru returul sezonului. Semedo primeşte şi el o mână de salvare, poate ultima, în timp ce Toja şi-a câştigat locul de la mijlocul terenului, acolo unde roş-albaştrii vor propune un cuplu 100% columbian, Dayro Moreno alăturându-se lui Toja. Ceasul Ovidiu Petre va ticăi, cu speranţa că nu va sări niciodată secundele, la închidere, pentru ca partea dreaptă a terenului să le revină lui Ogăraru şi Nicoliţă.
Aceasta e Steaua lui Lăcătuş. E simplă. Atât de simplă încât şi-un copil din clasele primare ar rosti-o pe de rost. Dar nu este un dezavantaj. Marile echipe nu lasă niciodată prilejul mass-mediei să caute echipa, punând-o mereu pe tava tuturor, dar aducând mereu surprizele ce duc la victorie. Asta încearcă şi Lăcătuş. Să închege o echipă ce nu primeşte mari şanse la campionat şi să poată întoarce palmele primite după demisia pe care şi-a dat-o în urma înfrângerii, din Ligă, cu Lyon.
Rapid Bucureşti, Poli Iaşi şi Farul Constanţa dispută astăzi, 13 februarie, meciuri de pregătire. Blogul nostru te ţine la curent cu evoluţia scorului:
15:00 | FINAL | Poli Iaşi - Arka 2-2 Au marcat: M.Oprea 55', Cr.Bratu 74'
15:00 | FINAL | Farul - Slavia Sofia 2-1 Au marcat: Chico 62', Cristocea 84' | Gushterov 86'
17:00 | FINAL | Rapid - Kosice 1-0 A marcat: Djalovici 67'
Formaţia antrenată de Mircea Rednic, Dinamo Bucureşti, a învins categoric, scor 6-0, pe FK Zeta, a şasea clasată în prima ligă din Muntenegru.
DINAMO: Reprezentaţie alb-roşie
„Câinii” nu iau piciorul de pe acceleraţie. Niculescu şi compania au surclasat, joi, la un scor demn de o partidă de tenis, pe FK Zeta, o formaţie modestă din Muntenegru. Elevii lui Mircea Rednic şi-au început recitalul în minutul 8, atunci când Marius Niculae a şutat puternic, neoferindu-i nicio şansă goalkeeperului advers. Până la pauză, dinamoviştii mai punctează o dată. Claudiu Niculesc primeşte o pasă pe culoar, sprintează pe lângă fundaşii muntenegreni şi înscrie cu un şut bine plasat, la colţul lung.
Fotbaliştii liderului Ligii I se dezlănţuie în partea a doua a jocului. Torje, în minutul 58, şi Niculescu, un minut mai târziu, ridică scorul la 3-0 în favoarea bucureştenilor. Ajutaţi şi de gafele portarului echipei Zeta, dinamoviştii mai înscriu de două ori pe finalul partidei. Mai întâi Claudiu Niculescu realizează hat-trickul în minutul 83, pentru ca scorul final, Dinamo-FK Zeta 6-0, să fie stabilit de Nicolae Mitea, mijlocaşul aruncând prosopul în minutul 88.
„Nu vreau să fiu golgeterul echipei, nici în amicale, nici în Liga I. Vreau să luăm titlul, asta contează. Eu văd interesul lui Dinamo mai presus de al meu în acest moment! Mircea Rednic nu ne-a cerut show, ci să respectăm sarcinile pe care le avem fiecare în joc. E bine pentru moral că marcăm de multe ori. Bine că suntem sănătoşi, că avem putere de muncă. Dinamo arată bine, ca o echipă care poate ajunge în Champions League”, a declarat, la finalul partidei, Claudiu Niculescu.
STEAUA: Revanşa decepţiilor
Steaua Bucureşti a învins, joi, scor 2-1, formaţia FC Moscova, ocupanta locului nouă în campionatului Rusiei. Golurile roş-albaştrilor au fost marcate de doi dintre fotbaliştii criticaţi pentru prestaţiile din ultimele jocuri ale echipei. Dayro Moreno a deschis scorul după o oră de joc, executând înşelător o lovitură din marginea terenului. Golul victoriei trupei lui Lăcătuş a fost marcat de Bogdan Stancu, atacantul criticat pentru lipsa de eficacitate din turul campionatului. Fostul jucător al Unirii a marcat din cinci metri, în urma unei centrări bune a lui Semedo.
Steaua-FC Moscova 2-1 Au marcat pentru Steaua: Dayro Moreno 60’, Bogdan Stancu 84’ Steaua: Zapata - Golanski, Ghionea, Baciu, Rada - Lovin - Szekely, Tiago, Dayro Moreno, Semedo - Kapetanos.
Clubul Steaua Bucureşti a dezminţit, printr-un comunicat oficial postat pe site-ul clubului, informaţia apărută în ziarul ProSport, conform căreia clubul din Ghencea ar urma să scoată din circulaţie numărul 6, purtat de Mirel Rădoi în timpul în care fotbalistul a evoluat pentru stelişti.
"FC Steaua dezminte in mod oficial informatia pe care cotidianul PRO Sport intentioneaza s-o publice in editia de marti, 10 februarie, conform careia clubul a decis, de comun acord cu Mirel Radoi, sa retraga tricoul cu numarul 6, pe care fostul capitan al echipei noastre l-a purtat inainte sa se transfere la Al Hilal" - www.steauafc.com
Astfel, "oficialul stelist" la care fac referire oamenii de la ProSport ori a fost dezinformat, ori nu mai este oficial, iar atunci ar fi trebuit să fi văzut celebra sintagmă "un apropiat al..".
"„Rădoi este unul dintre jucătorii cei mai reprezentativi ai Stelei şi am decis ca niciun fotbalist din lot să nu ia numărul 6. Este o formă de respect faţă de Mirel. Oricum, el ar fi vrut ca tricoul lui să nu mai fie folosit”, a dezvăluit unul dintre conducătorii steliştilor" - www.prosport.ro
"Gigi Becali a băgat în mocirlă fotbalul românesc", a declarat Iuliu Muresan, preşedintele lui CFR Cluj.
La prima vedere îi putem da dreptate. Ne gândim la povestea valizei, la stenograme, la toţi jucătorii care au plecat pe uşa din dos a Stelei din cauza lui. Ne gândim la Hagi sau Dorinel Munteanu. La toate "războaiele" avute până acum.
E clar, Gigi Becali a greşit enorm. A încălcat, de multe ori, orice principiu moral şi a strivit demnitatea multor oameni. Dar de aici, pâna la a declara că a băgat în mocirlă fotbalul românesc, e cale lungă.
Domnule Mureşan, uitaţi-vă puţin peste statistica ultimilor ani ai fotbalului românesc. Calificarea după 12 ani în primăvara Cupei Uefa, cea după 10 ani in grupele UCL, jucătorii nevânduţi pentru a face performanţă, model preluat şi de celelate echipe româneşti. Înlăturarea unei mari parţi din meciurile strategice cu care ne obişnuisem. Exemplele cele mai bune sunt meciurile Stelei cu Gloria Buzău din ultimele două sezoane.
Gigi Becali este unul dintre cei mai antipatici români. Pe toate planurile. Politic, monden, fotbalistic. Asta o ştim cu toţii. Dar în niciun caz nu este cel care a băgat în mocirlă fotbalul românesc. NU! Este, poate, cel care l-a scos de acolo în urmă cu 5 ani, dar care acum, învăluit de aerul supremaţiei totale, ar da orice pentru a fi în frunte mereu. El şi Steaua.
Poate şi dumneavoastră, domnule Mureşan, ştiţi cum este această senzaţie. Cu siguranţă v-a încercat măcar pentru o clipă când era să pierdeţi pe ultima sută de metri un titlu la care aţi trudit din greu.
Nu aţi înţeles nimic? Nici noi, dar Gazeta Sporturilor ne poate oferi explicaţiile. Doar vorbim pe limba lor, nu-i aşa?
În cazul în care nu o fi vreo metaforă de ultimă oră şi de o subtilitate ieşită din comun, putem afirma cu siguranţă că "dulul" celor de la Gazeta Sporturilor a trecut pe primul loc în topul celor mai mari greşeli din Online-ul românesc de când am deschis rubrica "KOnline".
"Alarmă la Arsenal: Adebayor ratează dulul cu Roma din Ligă!" - varianta GSP.RO
Căutăm pe DEX online şi găsim următoarea explicaţie:
"DUL s. v. ganglion. "
Iar acum, că ne-am lămurit că nu e vreo ştire cu.. substrat, lăsăm căutările avansate şi ajungem la ceea ce de fapt a încurcat situaţia. Litera "E" de pe tastatură ori n-a avut chef să apară, ori n-a fost apăsată, ori s-a stricat, iar de aici toată încurcătura. Acum, dacă nu v-aţi dat seama, Adebayor ratează DUELUL cu Roma.
Graba strică treaba. Toate lumea ştie acest lucru. Dar iată că, în cazul Gazetei, graba anulează propoziţia şi, bineînţeles, tentativa de titlu, lipsa verbului "a fi" (ce ar fi trebuit să fie prezent în forma - "e") lăsându-i.. descoperiţi (ca să nu spunem altfel) pe editorii site-ului numărul 1 din România.
"Adrian Porumboiu: "Cu noile achiziţii, Cupa UEFA nu mai un obiectiv doar de visat""
Ajax Amsterdam, formaţie pe la care au trecut, pe rând, jucătorii români Cristian Chivu, Bogdan Lobonţ, Nicolae Mitea şi George Ogăraru, a fost umilită, scor 1-4, de ocupanta locului 11, Vitesse Arnhem.
Iată rezultatele complete înregistrate astăzi, 08 februarie 2009, în etapa a 22-a a Ligii olandeze:
Utrecht-Den Haag 3-1
(Dijk 45', Boussaboun 74', Keller 81' | Horváth 13')
Sâmbătă, 7 februarie 2009, s-au disputat două partide din campionatul Italiei, contând pentru etapa a 23-a a sezonului.
Interul lui Chivu s-a deplasat la Lecce, în timp ce Milanul a primit vizita Regginei. Dacă echipa lui Mourinho, cu românul Chivu intrat în minutul 72, s-a distrat, reuşind o victorie la scor, 3-0, nu acelaşi lucru îl putem spune despre Kaka, Beckham şi compania, care s-au chinuit pentru a smulge o remiză dezamăgitoare.
Dacă până acum la Rapid domnea incertitudinea, finanţatorul George Copos anunţând că vinde clubul, dar că nimeni nu-l vrea, iată că, parcă „pe nepusă masă”, oamenii de afaceri îşi aşteaptă rândul pentru a face o ofertă de cumpărare a echipei din Giuleşti.
RAPID: Semne bune Copos are
Alimentată cu vopsiri de gard şi mitinguri incendiare, vânzarea Rapidului este foarte aproape de a-şi consuma ultimele episoade. George Copos, finanţatorul actual al echipei, anunţă că este dispus să ofere în preţul tranzacţiei şi baza Pro Rapid, toate pentru ca vreun investitor să bată palma şi, evident, să scoată banii.
Fathi Taher, afaceristul iordanian care a mai avut o tentativă de preluare a vişiniilor, adoptă jocul de glezne în ceea ce priveşte negocierile cu Copos, anunţând că în momentul actual este preocupat de salvarea unei întreprinderi de gura nemiloasă a crizei financiare. Totodată, varianta de rezervă a fost scoasă ca prin joben de George Copos, iar dinamovistul Ionuţ Negoiţă s-a aşezat la masa discuţiilor. Pentru început, doar formale, pentru că aşa cum spune chiar sponsorul lui Dinamo în momentul de faţă se află în faza în care se interesează de tot ceea ce presupune cumpărarea Rapidului.
„În momentul de faţă nu se poate spune că am ajuns la un acord cu domnul Copos pentru cumpărarea clubului, a fost doar o discuţie preliminară, în care eu mi-am arătat disponibilitatea de a cumpăra cele 99,999 la sută din acţiunile Rapidului. În principiu, suntem pe aceeaşi lungime de undă, dânsul mi-a spus că intenţionează să se retragă din fotbal, iar eu îmi doresc să intru. Caut un club pentru a intra în fotbal, am încercat la Dinamo, nu s-a putut, acum voi încerca la Rapid”, a spus Ionuţ Negoiţă.
Iată că lucrurile nu se opresc aici. Cum unde-s mulţi puterea creşte, dar scandalurile nu pălesc (exemplificând aici cazul liderului Dinamo), Copos aruncă bomba, una probabil cu explozie întârziată, şi spune că de soarta clubului este interesat şi un investitor străin. Tot ceea ce s-a divulgat are legătură doar cu partea financiară a misteriosului cumpărător, Copos spunând că averea străinului depăşeşte la un loc conturile sale şi ale lui Taher.
„Domnul Negoiţă nu e singurul om interesat de cumpărarea Rapidului, mai este cineva, un om foarte foarte foarte puternic financiar. Mult mai puternic decât mine şi mult mai puternic decât domnul Taher. Nu pot să-i dau numele, atât pot să spun, că nu este român, dar că iubeşte Rapidul foarte mult”, a declarat George Copos.
Iată că situaţia este acum mai mult decât interesantă. Ceea ce ştim este că George Copos s-a hotărât să vândă. Totuşi, nu orişicum, şi, pare-se, nu orişicui. Taher, care s-a mai fript o dată, l-a mutat pe aşteptare pe Copos, care, la rândul său, l-a pus în stand-by şi pe Negoiţă. Toate pentru ca în umbră să asiste străinul cu suflet rapidist.
DINAMO: Pact cu Regele
În lipsa acţiunii Ligii I, şefii lui Dinamo se gândesc şi la viitorul clubului, găsind practic reţeta ideală, cel puţin la prima vedere, pentru obţinerea performanţei cu investiţii mici, dar care necesită timp.
Astfel, profitând de faptul că rana lui Gică Hagi nu s-a închis după episodul Steaua, dinamoviştii s-au gândit că n-ar strica semnarea unui parteneriat între Academia de fotbal a lui Hagi şi clubul din Ştefan cel Mare. Zis şi aproape făcut. Nu numai că s-a atins un punct sensibil la capitolul imagine, stelistul Hagi urmând să ajute, paradoxal, rivala Dinamo, dar s-a şi realizat o afacere ce ar putea scoate jucători talentaţi pentru meciurile tari din Champions League.