La cât e meciul?

Conţine PAMFLET

JURNAL DE LIGĂ: În aşteptarea transferului (27.01.2009)

Cum la modă în Liga I este creşterea şi promovarea tinerelor talente, „bătrânii” campionatului nostru, mai în căutare de bani, mai în căutare de un nivel ridicat, se gândesc din ce în ce mai serios la plecarea în străinătate.

STEAUA: Vinde, nu vinde! Vinde, nu vinde!

După transferul neaşteptat, dar care a umplut visteria clubului, al lui Rădoi, Steaua pare pregătită să mai renunţe la cel puţin unul dintre vechii fundaşi centrali de la echipă, fie la Sorin Ghionea, fie la Dorin Goian. Cum primul şi-a anunţat intenţia de a mai rămâne cel puţin până la vară la Steaua, motivând venirea pe lume a copilului său, Goian ar rămâne principalul candidat la un transfer.

Deşi anul trecut conducerea roş-albaştrilor a refuzat rând pe rând oferte avantajoase, ţinând neaparat la preţul de transfer, este destul de posibil ca până la reluarea competiţiei interne stâlpul naţionalei de fotbal a României, Dorin Goian, să se despartă de stelişti. Preţul pentru care fostul băcăuan ar putea pleca se ridică în jurul sumei de patru milioane de euro, cu două mai puţin decât banii încasaţi de Steaua după transferul lui Mirel Rădoi la Al Hilal.

Rada, blocat la echipă. Zvonurile unei eventuale despărţiri a Stelei de Ghionea sau Goian sunt alimentate de refuzul conducerii steliste de a-l lăsa să plece pe Ionuţ Rada. Fundaşul a fost ofertat de către clubul german Karlsruhe, nemţii oferind 600 de mii de euro pentru fostul rapidist. Transferul a fost blocat de gruparea din Ghencea pe motivul că Karlsruhe ar dori să-l testeze în câteva amicale pe apărător, lucru considerat jignitor de către Steaua.

TIMIŞOARA: Uite transferul, nu e transferul

Fotbalistul Ovidiu Herea pare să fie menit pentru a participa la cele mai ciudate răsturnări de situaţie în privinţa transferului de la un club la altul. Prima ispravă a jucătorului s-a consumat în momentul în care, în postura de jucător al Progresului, în vara lui 2007, a acceptat în acelaşi timp oferta Stelei cât şi a Rapidului, fiind dat ca sigur al echipei din Ghencea, dar ajungând într-un final să evolueze pentru clubul din Giuleşti.

Iată că acum, la o diferenţă destul de scurtă de timp, Ovidiu Herea iese din nou în evidenţă, de această dată cu încercarea sa de a ajunge la Poli Timişoara. Discuţiile purtate timp de săptămâni întregi cu oficialii clubului de pe Bega păreau că vor avea un final fericit, mijlocaşul făcând publice şi obiectivele sale cu Poli. Totuşi, la fel ca în 2007, lucrurile n-au fost atât de roz precum au părut, iar Marian Iancu a anunţat, luni seară, că transferul rapidistului la Timişoara a căzut.

Motivul? Acelaşi care l-a făcut şi în 2007 să se sucească şi să aleagă Rapidul în detrimentul Stelei: implicarea familiei sale. Acest lucru a fost spus de patronul Timişoarei, Marian Iancu, care a declarat că lucrurile decurgeau ca pe roate între Rapid, Herea şi Timişoara până în momentul în care impresarii şi familia şi-au intrat în rol, punând diverse condiţii şi amânând momentul semnării contractului.

POLI IAŞI: Fanii vor să realizeze bugetul

Suporterii Politehnicii Iaşi nu au rămas indiferenţi la situaţia delicată pe care o traversează în acest moment clubul din Copou şi au făcut public faptul că începând cu zilele următoare vor pune aplicare planul ce ar putea aduce banii necesari finanţării clubului pentru sezonul următor.

Mitingul organizat în luna decembrie nu a rămas fără urmări, liderul galeriei lui Poli Iaşi, Marius Şrainer, venind cu soluţia ca aproximativ 50.000 de ieşeni să doneze 100 de euro pentru strângerea sumei de cinci milioane de euro necesară supravieţuirii decente a echipei în anul viitor.

Pentru a nu fi acuzaţi de nimic şi pentru a arăta că acţiunea este cât se poate de serioasă, suporterii au declarat că au purtat deja discuţii cu oficialii clubului din Iaşi şi cu un avocat pentru a nu exista probleme ulterioare. Fiecare donator va primi un certificat de acţionar ori produse promoţionale ce vor purta inscripţia Politehnicii Iaşi.

Ştire scrisă pentru Videonews.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Ultimele comentarii

Arhivă