La cât e meciul?

Conţine PAMFLET

Eheee, fotbaltop.ro poate fi găsit şi pe Twitter

Mulţi vor spune că e o modă, alţii o fugă disperată după trafic. Nefiind ipocrit accept jumătate din cele înşirate puţin mai înainte. De ce? Pentru că fotbaltop.ro a ales să-şi adauge "twittul" pentru a crea în jurul său o comunitate.

Nu toţi ştiu sport, dar nu strică dacă vor afla. Am dat curs acestei iniţiative în dorinţa unei legături mult mai strânse între editorii site-ului şi vizitatori.

----

În altă ordine de idei, FotbalTOP.ro vă pregăteşte un CONCURS extrem de INTERESANT! Na, ştiţi voi că nu se pot da mai multe detalii, dar fiţi convinşi că mai scap eu câte o informaţie aici. Oricum, în scurt timp veţi găsii detaliile şi regulamentul complet pe site.

Acestea fiind spuse, vă aşteptăm să "twitteriţi" cu noi :)

Din culisele fotbaltop.ro. Ce e bine şi ce e rău...

Spuneam într-un comentariu recent că voi reveni cu noi informaţii referitoare la nou-lansatul site www.fotbaltop.ro. Ei, iată că mă ţin de cuvânt.


Pentru toţi cei care au intrat la prima strigare pe fotbaltop.ro ţin să transmit câte un mesaj de mulţumire. Totodată, acelaşi mesaj îl adresez şi celor care vor intra abia acum sau peste o oră, o zi, o..odată şi-odatălol.

Site-ul prinde contur, iar asta se vede cu ochiul liber. Începe să se consolideze temelia că asta e cel mai greu, nu? Încă nu ne putem lăuda cu "unicii" sau cu "vizitele" pentru că n-ar avea nicio relevanţă. Suntem mici, dar vom deveni mari. Sperăm.

Buuuun. Acum c-am lămurit-o şi pe asta, nu de alta dar am anticipat gândurile voastre, trecem la următorul subiect. Ce e bine? Păi e bine că umplem categoriile cu care am decis să pornim la drum. Ce e şi mai bine? E faptul că ne-am gândit şi la alte lucruri interesante, de care nu ne putem apuca încă, dar pe care, va trebui să mă credeţi, le veţi aprecia.

A, pentru vizitatorii fideli ai blogului "La cât e meciul?" am o veste maaaareeee şi bună: Nu voi abandona proiectul ăsta, deşi alţii poate s-au gândit că asta voi face. E, uite că de data asta n-o să mai fie aşa. Vă vorbeam c-o să fie transferate anumite rubrici pe fotbaltop.ro. Da, aşa este. S-au transferat rubricile "Să ne aducem aminte" şi "Pui Pariu" (Ponturi pariuri), dar şi campionatele Spaniei, Italiei şi Germaniei. Toate acestea le puteţi găsi de acum înainte pe www.fotbaltop.ro.

Totodată, rubrica "KOnline" am impresia că va rămâne ca bază aici, unde a fost "dată drumul", pe La cât e meciul, dar va avea şi link pe fotbaltop.ro. Na, nici eu nu le ştiu pe toate.

------------
În altă ordine de idei, de această dată idei mai personale, mă tot chinui să trag un film. Am ceva zeci de minute de când aştept, dar, nu-i aşa, doar cu răbdarea treci marea. În fine, poate îl termin până săptămâna viitoare :))

VĂ AŞTEPTĂM PE www.fotbaltop.ro


Doamneeeeellooooorrrr, doooomniiiişoooareeelorrr şi domniiiiillooooorrr.... Terminaţi-vă cu formalităţile! Avem plăcerea să vă anunţăm deschiderea unui nou site de fotbal:

WWW.FOTBALTOP.RO

Echipa este formată din 4 tineri (şi o tânărărazz) ce au o pasiune comună cu dumneavoastră: FOTBALUL DE CALITATE. Ştim că ştirile le găsiţi la tot pasul, aşa că nu vă vom "hăitui", că tot e un termen la modă, cu informaţii date deja prin alte părţi. Atunci ce?, aţi spune. E, de aceea trebuie să intraţi pe www.fotbaltop.ro şi să intraţi în legătură cu noi pentru a ne spune ce vă deranjează sau ce ar trebui adăugat.

Gata, am terminat cu vorba.
Mai mult despre fotbal, pe fotbaltop.ro. Mai mult din culise, aici, peste câteva momente.

Se apropie marele moment...Câteva informaţii de culise

Prima dintre informaţiile pe care o sa o divulg este aceea că blogul "La cât e meciul?" nu va muri, ci, din contră, va avea parte de o promovare pe noul site .ro ce va putea fi accesat în câteva ore.

Totodată, trebuie să vă mai spun că în echipa noului site sunt angrenaţi 4 tineri ce au o pasiune comună: fotbalul. Lista este deschisă, dar mai multe detalii despre acest lucru veţi putea găsi puţin mai târziu.

Câteva din rubricile apărute aici, pe "La cât e meciul?", vor fi transferate pe noul site, iar altele vor fi inaugurate aici. Of, şi mie mi-e greu să o iau pe ocolite, dar cică trebuie suspans, aşa că suspans oferim. Oricum, ştiu că doar eu sunt singurul cititor al acestui blog deşi, paradoxal, am ieşit pe locul al 10-lea la Roblogfest 2009, la categoria Blog sportiv. Da, nu-i aşa?, aceasta este o cu totul altă poveste.

Revenind, ideea e că-mi place cum arată noul site. E o trecere semnificativă de la ceea ce am făcut până acum, aici, pe blog, dar sper să ne înţelegem mai mult decât bine şi să colaborăm pe parcursul zilelor, lunilor, anilor ce vor urma.

A, că şi uitam, să nu vă aşteptaţi că pe noul site .ro veţi găsi ştiri, ştiri, ştiri şi iarăşi ştiri. NU!!! Unde ar mai fi noutatea? Va fi o poveste. A noastră, a voastră, a fotbalului.

Mai revenim cu update-uri pe parcurs ce se mai scurge timpul. Of, mi-am atins ţelul. Am făcut curios singurul cititor. Da, m-am făcut curios. cool

KOnline/ Asta da performanţă

Lume nouă, lume nouă, în rubrica KOnline. Dacă până în prezent am avut "reprezentaţii" de la Gazeta şi Sport.ro, iată că un alt site respectabil de sport a făcut-o lată.

Onlinesport o dă ca şi campioană pe Barcelona. Cum? Păi o echipă care are şase puncte avans cu 12 meciuri mai puţin disputate faţă de contracandidate nu mai are cum să piardă titlul, nu-i aşa? Asta da performanţă. biggrin



"Barcelona are 63 de puncte cu 12 meciuri mai putin disputate, in timp ce Real Madrid are 57." - varianta Onlinesport.

Întrebarea Zilei/ Câte etape de suspendare merită Lajos?

Aceasta este întrebarea ce frământă suflarea fotbalistică din România, după ce arbitrul Tiberiu Lajos a refuzat un penalty, clar ca lumina reflectoarele de la... Braşov, în partida dintre Gaz Metan Mediaş-Dinamo. (Erată: înlocuiţi Braşovul - reflectoarele cică n-ar funcţiona, deci alegeţi dumneavoastră altă locaţie).

Steaua, prin reprezentanul Argăseală, strigă din toate puterile că 10 etape de suspendare ar fi sancţiunea corectă, în timp ce de la Braşov (fără nicio aluzie cu nocturna de această dată), Dinu Gheorghe cere aplicarea aceleiaşi măsuri ca şi în cazul centralului Sebastian Colţescu.

Greu, domne, greu, dar pentru a "descurca" situaţia vă rugăm să răspundeţi la sondajul din partea dreaptă a blogului. biggrin

POVESTE/ Clipă după clipă, până la cea mare

A sosit. Nu citeşti ziarele. N-ai nevoie de încă o presiune în plus pe ziua de astăzi, deşi iţi spui în gând : “Ce naiba?! Sunt profesionist!”. Nu ştii ce e cu tine şi parcă niciodată nu ai fost aşa: ” Să fie oare pentru că mama mea va fi în tribună? Nu, a mai fost!”. Încerci să găseşti un motiv pentru care te simţi aşa. Încerci să-ţi explici de ce nu ţi-ai băut cafeaua de dimineaţă şi faci legătura cu ziua cea mare, când poate pur şi simplu organismul nu ţi-a cerut acea cafea. “Dar de ce nu mi-a cerut? De ce azi ?”. Continui să cauţi răspunsuri pentru faptul că nu te mai regăseşti.

Timpul trece. Afară se aude un fluier. Tresari! Momentul se apropie din ce în ce mai repede. Înainte obişnuiai să mergi la masaj, iţi simţeai corpul încleştat, dar acum nu ai nevoie de niciun masaj. Emoţia iţi curge prin vene. Îţi freci mâinile, deşi nu vrei acest lucru. Simţi că ţi se face rău, dar totuşi nu găseşti explicaţia, deşi, pentru o clipă, raspunsul ţi-a trecut prin cap: “Să fie oare din cauza.. ?” .. te opreşti ! Ţi-e frică să recunoşti că ai emoţii pentru faptul că diseară, tocmai atunci, ai putea da greş.

Momentul se apropie. Încerci să-ţi ascunzi trăirile, deşi prietenii iţi recunosc schimbarea. Şi nu pentru că te cunosc, ci pentru că tu te trădezi. Încerci să maschezi.. râzi forţat, nu-ţi iese. Ştii că ai putea fi penibil. “Nu acum, chiar nu e momentul!”

În jurul tău e agitaţie şi în sfârşit nimeni nu te poate observa. Faci parte din atmosferă, iar ceilalţi nu au timp să vadă că tu, tocmai tu, ai emoţii. “Eu de ce n-aş avea?”

Cineva, pe care parcă niciodată nu l-ai fi văzut, deşi mereu face asta, vine şi anunţă că stadionul este plin. Te uiţi la colegii tăi. Îi vezi motivaţi, aşa devii şi tu.

Arbitrii vin, iar echipele intră pe teren într-o atmosferă extraordinară. Antrenorul iţi zice ceva, dar tu, bineînţeles, că nu l-ai auzit. “Mi-o fi dat vreo indicaţie, sau şi-a dat seama că.. ? Cred că m-a încurajat!”

Echipa adversă, conform procedurii pe care acum o urăşti cel mai tare, trece şi dă mâna cu fiecare jucător, printre care şi tu. Te ştergi pe mâini pentru a nu-ţi da de gol emoţia, iar după ce ultimul adversar te salută, te gândeşti: “Oare i-am strâns suficient de tare de mână ca să mă vadă decis ?”

Te aşezi în teren, priveşti tribunele (fantastic), iar imediat auzi fluierul arbitrului. Fluierul pe care l-ai confundat de dimineaţă, fluierul care ţi-a sfârşit emoţiile şi care te-a aruncat în “lupta” pe care din totdeauna ţi-ai dorit s-o câştigi.

Si-ai castigat-o !

------

Articol publicat la data de 28 martie 2008, pe site-ul www.mysport.ro.

Se poate/ "La cât e meciul?" merge în finala RoBLOGfest 2009

Se poate. Nu suntem nici pe departe cunoscuţi în blogosfera, nici măcar printre prieteni, dar am reuşit să nu fim eliminaţi din prima fază a concursului RoBLOGfest 2009 şi să mergem în finală. Suntem printre cele 26 de bloguri care pot fi votate până pe 11 martie şi, chiar dacă suntem conştienţi că aventura noastră se va opri aici, ne mândrim că am reuşit în câteva săptămâni cât alţii n-au putut în luni.

Totodată, pentru a evolua pe măsură şi pentru a nu fi nevoiţi peste ceva timp să vă punem să ne căutaţi în casă nouă, am decis să facem mutarea pe un domeniu "profi" cât mai curând. Acum poate înţelegeţi de ce în ultimele două zile nu am postat atât de des pe cât vă obişnuisem, dar fiţi convinşi că ne vom revanşa pe noul site care va intra, cel mai probabil, de săptămâna viitoare în onlineul românesc.

POVESTE/ Doar o servă să-ţi mai dau...

Se sună de intrare. Poate cel mai antipatic sunet din timpul anilor şcolari. Agitaţie mare în jur. Colegul de bancă fuge glonţ la cuier, îşi ia geaca, trage ghiozdanul pe-un umăr şi iese din clasă. Alt coleg, aceleaşi gesturi. Privirea se mută către sectorul fetelor. Da, suntem oarecum împărţiţi, dar deloc misogini. Rujurile şi fardurile sunt strânse şi băgate în ghiozdan. A, şi cărţile sunt tot în ghiozdan, dar ele n-au fost scoase încă.

Clasa se goleşte treptat. "Mă, chiulesc toţi?", îndrăzni să-mi întreb un coleg, care-şi savura liniştit sandwichul "sănătos" cumpărat de la magazinul liceului. "Ăştia să chiulească, frate? Se duc la sport..". Fisele îmi cad, una câte una, mai ceva decât cel mai "încărcat" tonomat din cartier. "Ahaa..", fu replica ce-am dat-o mai mult pentru mine în timp ce urmam, fără abatere, gestul anterior al colegilor.

În timp ce străbăteam drumul din liceu şi până-n sala de sport făceam prezenţa cuvenită: Trening - AM, bluză - AM, adidaşi - AM.. în picioare. Totul era gata. Dau să intru în sală când aflu că profa tocmai ce avusese ideea "genială", din punctul nostru de vedere, de a închide uşa, lăsând deschis doar la vestiar. "Lasă, se întoarce până când mă schimb", zic eu în timp ce desfac ghiozdanul pentru a mă pregăti.

Şi am avut dreptate, că doar n-am chiulit la nicio oră şi ştiu cum decurg lucrurile, nu-i aşa? Uşa se deschide. Intrăm. Ce ciudat, acum vreo 6-7 ani bubuiam mingile în pereţi, iar fetele nu ştiu de ce... ţipau. Diferenţa este că acum.. n-avem minge. "Haaaideeeţii, doamna profesoară, că suntem cu echipament", strigăm noi, băieţii ce astăzi ne-am decis să jucăm tenis de picior.

Profesoara pleacă spre camera în care se află obiectul cerut de noi, în timp ce noi pregătim băncile ce ne vor deveni fileu. 4 la număr. Vine şi mingea, întâmpinată cu noua fentă de un partener de joacă. "Ronaldinho, potoleşte-te...", aceeaşi remarcă răutăcioasă. Oare nu ştiu şi ceilalţi că acum la modă e Messi, ori Cristiano Ronaldo?

Mingile zboară dintr-o parte în alta. De la noi spre locul unde fetele se pregătesc de handbal şi invers. Nu se supără decât cel care este nimerit, în rest e atmosfera bună. Începe meciul. Ştiţi voi, până la 11. Rivalitatea e mare, cui i-ar conveni să fie luat la mişto în timpul următoarei ore din cauza prestaţiei sale sub aşteptările fanilor, că da, avem şi din aceia, prezenţi la meci?

Prima minge o ia echipa adversă. "Trebuia să fac câteva mişcări de încălzire", scap eu printre dinţi, dar mingea era mai greu de dat afară decât de pus în teren. Dar, vă spun, întotdeauna îmi place să fac partea mai grea, deci au 1-0. Recuperăm, dar după o servă mai slabă suntem din nou în dezavantaj. Se schimbă servele la 3-2, pentru ei şi la 8-7, pentru noi. E bine, finalul ne aparţine.

Gălăgie mare, fetele ţipă. "În sfârşit au văzut cât sunt de bun", spune un coleg. Mă întorc şi, spre dezamăgirea bucurosului prieten, colegele primiseră liber pentru a efectua o nu ştiu ce coregrafie. Şi, buf, pleacă încă o servă. La primire omul meu de pe spate, care ridică mingea spre fileu, acolo unde o aşteptam cu drag şi cu ură, că doar mă fentase la început. Diagonală şi ne distanţăm. Finalul îl puteţi anticipa din moment ce doar eu şi cu partenerul de echipă am sosit la fileu pentru salutul finalului de meci.

"Următorii", strigăm noi în cor. N-a mai venit nimeni. "N-au avut curaj, mă", zicem noi. Ce-i drept, se sunase... [piruetă] ... şi toţi plecaseră. Fricoşii...

Spania-Primera/ Barcelona pierde teren. Realul s-a apropiat la 4 puncte (VIDEO)

Se încinge lupta în vârful clasamentului din Spania. Dacă multă lumea credea la începutul returului că zarurile sunt aruncate, iar Barcelona a scăpat în câştigătoare, iată că lucrurile au luat o turnură extraordinară în ultimele trei etape.

At. Madrid-Barcelona 4-3
Au marcat: Forlan 32',80', K.Aguero 56',89' | Henry 19',73', Messi 31'



Espanyol-Real 0-2
Au marcat: Guti 67', Raul 72'




Etapa a 25-a în Spania: 28.02.2009 - 01.03.2009

28.02.2009 | Espanyol-Real 0-2
28.02.2009 | Atl. Bilbao-FC Sevilla 1-2
01.03.2009 | Gijon-Mallorca 0-1
01.03.2009 | Malaga-Huelva 0-2
01.03.2009 | Numancia-Deportivo 0-1
01.03.2009 | R.Santander-Osasuna 1-1
01.03.2009 | Almeria-Getafe 2-1
01.03.2009 | Valencia-Valladolid 1-2
01.03.2009 | Betis-Villarreal 2-2
01.03.2009 | At. Madrid-Barcelona 4-3

Liga 1/ Dinamo-Pandurii 3-0/ Lacrimile victoriei (VIDEO)

Dinamo-Pandurii 3-0
Au marcat: M.Niculae 2', Cl. Niculesc 29', I. Zicu 90'
Gol 1-0 - M. Niculae 2'


Gol 2-0 - Cl. Niculescu 29'


Gol 3-0 - I. Zicu 90'

Liga 1/ CFR-CS Otopeni 1-0 (VIDEO)

CFR Cluj-CS Otopeni 1-0
A marcat: Ruiz 87'
Gol 1-0 - Ruiz 87'

Liga 1/ Gloria-Rapid 1-3 (VIDEO)

Gloria-Rapid 1-3
Au marcat: Silva 69' | Djalovici 24', Cesinha 33', Andrade 86'
Gol 0-1 - Djalovici 24'


Gol 0-2 - Cesinha 33'


Gol 1-2 - Silva 69'


Gol 1-3 - Andrade 86'

Liga 1/ Urziceni-Braşov 0-0 (VIDEO)

Urziceni-Braşov 0-0

Liga 1/ Poli Timişoara-FC Argeş 2-1 (VIDEO)

Poli Timişoara-FC Argeş 2-1
Au marcat: Parks 19', S.Stancu 85' | Năstăsie 8'
Gol 0-1 - Năstăsie 8'

Gol 1-1 - Parks 19'


Gol 2-1 - S.Stancu 85'

Liga 1/ Farul-Gloria Buzău 2-0/ Rechinii au sfâşiat Buzăul

Farul-Gloria Buzău 2-0
Au marcat: Rusmir 20', Alibec 55'
Farul Constanţa a început cu bine partea a doua a campionatului. Fără a avea parte de sprijinilor fanilor, care au preferat să rămână acasă, elevii lui Ion Marin au controlat de la un capăt la altul partida cu Gloria Buzău. Rusmir a deschis scorul în minutul 20, stabilind scorul pauzei la Constanţa. Repriza secundă a avut parte de acelaşi scenariu, gazdele punctând pentru 2-0, autorul fiind Alibec.

Liga 1/ Oţelul-Gaz Metan 3-1

Oţelul-Gaz Metan 3-1
Au marcat: G.Paraschiv 13',44', Iorga 38' | Todea 19'

Gol 1-0 - Paraschiv 13'


Gol 1-1 - Todea 19'


Gol 2-1 - Iorga 38'


Gol 3-1 - Paraschiv 44'